Etlarin eväät: Janssoninkiusaus

Ruotsalainen perinneruoka janssoninkiusaus valmistuu helposti pakastealtaan peruna-sipulisekoituksesta tai tuoreesta itse suikaloiden.

Janssoninkiusaus

10 perunaa

2 pientä sipulia

tilliä

n.10 anjovisfileetä

4 dl ruokakermaa

1. Kuori, suikaloi ja huuhtele perunat.

2. Hienonna sipuli ja tilli.

3. Levitä puolet perunasuikaleista matalaan uunivuokaan.

4. Levitä päälle anjovissuikaleet ja hienonnettu sipuli.

5. Lisää loput perunasuikaleet.

6. Kaada anjovisliemen ja kerman sekoitus vuokaan.

7. Kypsennä noin tunnin ajan uunissa 200 asteessa. (Jos alkaa ruskistua pinnasta liikaa, niin suojaa alumiinifoliolla ja jatka kypsennystä.)

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut