Etlarin eväät: Janssoninkiusaus
Ruotsalainen perinneruoka janssoninkiusaus valmistuu helposti pakastealtaan peruna-sipulisekoituksesta tai tuoreesta itse suikaloiden.
Janssoninkiusaus
10 perunaa
2 pientä sipulia
tilliä
n.10 anjovisfileetä
4 dl ruokakermaa
1. Kuori, suikaloi ja huuhtele perunat.
2. Hienonna sipuli ja tilli.
3. Levitä puolet perunasuikaleista matalaan uunivuokaan.
4. Levitä päälle anjovissuikaleet ja hienonnettu sipuli.
5. Lisää loput perunasuikaleet.
6. Kaada anjovisliemen ja kerman sekoitus vuokaan.
7. Kypsennä noin tunnin ajan uunissa 200 asteessa. (Jos alkaa ruskistua pinnasta liikaa, niin suojaa alumiinifoliolla ja jatka kypsennystä.)
Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.