Etlarin eväät: Italialainen fenkolisalaatti
Salaattiin sopivat myös edellisen päivän perunat kuutioituna. Laita ne kulhoon ensimmäisenä, niin ne saavat reilusti kastiketta pintaan.
Italialainen fenkolisalaatti
1 fenkoli
1 sydän- tai romanescosalaatti
n. 300 g punakaalia
2 veriappelsiinia tai appelsiinia
1 dl oliiveja
n. 70 g ilmakuivattua kinkkua
2-3 siivua leipää kuutioituna
Salaatinkastike:
½ dl sitruunan mehua tai viinietikkaa
½ dl öljyä
2 tl sokeria tai hunajaa
1 rkl sinappia
1 tl suolaa + mustapippuria myllystä
1. Sekoita salaatinkastikkeen aineet keskenään kulhon pohjalla.
2. Huuhtele ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi fenkoli, sydän- tai romanescosalaatti sekä punakaali ja laita kulhoon.
3. Kuori ja paloittele tai siivuta veriappelsiinit ja lisää kulhoon.
4. Kääntele kastike salaatin sekaan.
5. Lisää päälle vielä oliivit, kinkku sekä leipäkuutiot.
Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.