Etlarin eväät: Italialainen fenkolisalaatti

Salaattiin sopivat myös edellisen päivän perunat kuutioituna. Laita ne kulhoon ensimmäisenä, niin ne saavat reilusti kastiketta pintaan.

Italialainen fenkolisalaatti

1 fenkoli

1 sydän- tai romanescosalaatti

n. 300 g punakaalia

2 veriappelsiinia tai appelsiinia

1 dl oliiveja

n. 70 g ilmakuivattua kinkkua

2-3 siivua leipää kuutioituna

Salaatinkastike:

½ dl sitruunan mehua tai viinietikkaa

½ dl öljyä

2 tl sokeria tai hunajaa

1 rkl sinappia

1 tl suolaa + mustapippuria myllystä

1. Sekoita salaatinkastikkeen aineet keskenään kulhon pohjalla.

2. Huuhtele ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi fenkoli, sydän- tai romanescosalaatti sekä punakaali ja laita kulhoon.

3. Kuori ja paloittele tai siivuta veriappelsiinit ja lisää kulhoon.

4. Kääntele kastike salaatin sekaan.

5. Lisää päälle vielä oliivit, kinkku sekä leipäkuutiot.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut