Etlarin eväät: Jauhelihamureke

Mureketaikinan määrää on helppo muokata perheen koon mukaan. Tarjoa keitettyjen perunoiden, puolukkahillon ja salaatin kanssa.

Jauhelihamureke

400 g jauhelihaa

1 sipuli

1 porkkana

100 g kesäkurpitsaa

1-2 rkl öljyä

2 kananmunaa

1 dl ruokakermaa

1 rkl perunajauhoja

2 tl yrttisuolaa

jauhelihamaustetta, timjamia, mustapippuria

1. Raasta kuorittu porkkana ja kesäkurpitsa.

2. Hienonna sipuli. Pehmennä ne paistinpannussa kuumassa rasvassa käännellen.

3. Sekoita kulhossa jauheliha, kasvisraaste, munat, kerma, perunajauhot ja mausteet.

4. Muotoile seoksesta voideltuun uunivuokaan pitkä kapea mureke.

5. Kypsennä mureketta 200 asteessa uunin keskitasossa 35-40 minuuttia. Tarkista kypsyys.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut