Etlarin eväät: Jauhelihamureke
Mureketaikinan määrää on helppo muokata perheen koon mukaan. Tarjoa keitettyjen perunoiden, puolukkahillon ja salaatin kanssa.
Jauhelihamureke
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 porkkana
100 g kesäkurpitsaa
1-2 rkl öljyä
2 kananmunaa
1 dl ruokakermaa
1 rkl perunajauhoja
2 tl yrttisuolaa
jauhelihamaustetta, timjamia, mustapippuria
1. Raasta kuorittu porkkana ja kesäkurpitsa.
2. Hienonna sipuli. Pehmennä ne paistinpannussa kuumassa rasvassa käännellen.
3. Sekoita kulhossa jauheliha, kasvisraaste, munat, kerma, perunajauhot ja mausteet.
4. Muotoile seoksesta voideltuun uunivuokaan pitkä kapea mureke.
5. Kypsennä mureketta 200 asteessa uunin keskitasossa 35-40 minuuttia. Tarkista kypsyys.
Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.