Etlarin eväät: Parsakaali-perunasosekeitto

Etyleeniä erittäviä hedelmiä (mm. omenat) ja kasviksia (mm. tomaatti) ei kannata säilyttää kaalien lähellä, sillä etyleeni kellastuttaa ja pehmentää kukkapäät.

Parsakaali-perunasosekeitto

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

4 perunaa

2 rkl öljyä

500 g tuoretta parsakaalia

1 l kasvislientä

3 dl maitoa tai ruokakermaa

suolaa, pippuria

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja paloittele perunat.

2. Kuumenna öljy kattilassa.

3. Lisää sipulit ja perunat ja kuullota miedolla lämmöllä, kunnes perunat alkavat pehmetä.

4. Lisää pilkottu parsakaali ja liemi.

5. Keitä kunnes parsakaali on pehmeää, noin 10-15 minuuttia.

6. Soseuta keitto. Lisää maito/kerma ja kiehauta.

7. Maista ja mausta keitto suolalla ja pippurilla.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut