Etlarin eväät: Parsakaali-perunasosekeitto
Etyleeniä erittäviä hedelmiä (mm. omenat) ja kasviksia (mm. tomaatti) ei kannata säilyttää kaalien lähellä, sillä etyleeni kellastuttaa ja pehmentää kukkapäät.
Parsakaali-perunasosekeitto
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 perunaa
2 rkl öljyä
500 g tuoretta parsakaalia
1 l kasvislientä
3 dl maitoa tai ruokakermaa
suolaa, pippuria
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja paloittele perunat.
2. Kuumenna öljy kattilassa.
3. Lisää sipulit ja perunat ja kuullota miedolla lämmöllä, kunnes perunat alkavat pehmetä.
4. Lisää pilkottu parsakaali ja liemi.
5. Keitä kunnes parsakaali on pehmeää, noin 10-15 minuuttia.
6. Soseuta keitto. Lisää maito/kerma ja kiehauta.
7. Maista ja mausta keitto suolalla ja pippurilla.
Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.