Etlarin eväät: Lämmin lohi-fetasalaatti pellillä

Kun lämmität uunin peltiruokaa varten, valmista samalla teeleipiä, rieskoja, peltileipää tai pannukakkua.

Lämmin lohi-fetasalaatti pellillä

n. 600-700 g ruodotonta kirjolohi- tai lohifileetä

1 tl suolaa

2 fenkolia

3 omenaa

3 dl pähkinäsekoitusta

3 rkl öljyä

½ tl chilirouhetta

mustapippuria

150 g fetaa

½ sitruunan mehu

n. 100 g babypinaattia

1 dl silputtua persiljaa

Lisäksi leipää

1. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Pyyhi kala ja aseta pellille. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Huuhtele ja suikaloi fenkolit sekä omenat ja lisää pellille lohen ympärille.

3. Rouhi pähkinät terävällä veitsellä. Lisää kasvisten päälle pähkinät, öljy sekä chilirouhe ja kääntele siten, että öljyä sekoittuu omenoiden ja fenkolien joukkoon.

4. Rouhi vielä mustapippuria koko pellin päälle.

5. Paista 200 asteessa 15 minuuttia, nosta pelti uunista ja murusta kasvisten päälle feta.

6. Jatka paistamista vielä noin 5-10 minuuttia, kunnes lohi on kypsää.

7. Mausta sitruunan mehulla ja levitä päälle vielä babypinaatti ja silputtu persilja. Tarjoile leivän kanssa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut