Etlarin eväät: Kasvismuffinit

Sipaise valmiiden kasvismuffinien päälle hieman tuorejuustoa ja tarjoa höyryävän kuuman keiton kera.

Kasvismuffinit

2,5 dl vettä

25 g hiivaa

1 tl suolaa

1 dl kaurahiutaleita

n. 7 dl hiivaleipäjauhoja

0,5 dl öljyä

1 porkkana hienoksi raastettuna

200 g kesäkurpitsaa raastettuna

1. Sekoita kulhossa kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja kaurahiutaleet.

2. Lisää joukkoon melkein kaikki jauhot ja öljy ja vaivaa taikinaa hetki.

3. Kaada taikina pöydälle, jolla on reilusti jauhoja.

4. Muotoile taikinasta pitko ja leikkaa 12 palaksi.

5. Nosta muffinipellin vuokiin. Anna kohota 20-30 minuuttia.

6. Paista 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut