Etlarin eväät: Omenainen aurajuustokeitto

Jouluiset juustot voi hyödyntää lämpimiin voileipiin, piirakoihin, pakastimeen raasteena tai vaikkapa juustokeittoon.

Omenainen aurajuustokeitto

1-2 sipulia

1 paprika

1 omena

1-2 rkl voita tai margariinia

2 tl currya

1 l maitoa

2 rkl vehnäjauhoja

1 kasvisliemikuutio

150 g aurajuustoa, murustettuna

mustapippuria

1. Kuori ja silppua sipuli, kuutioi paprika ja omena.

2. Sulata rasva kattilassa ja lisää curry joukkoon.

3. Lisää vehnäjauhot, kiehauta ja lisää sipuli, paprika- ja omenakuutiot. Kuullota hetki.

4. Lisää maito ja liemikuutio. Kuumenna sekoitellen.

5. Murustele aurajuusto keittoon ja anna keiton kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.

6. Maista ja mausta mustapippurilla, lisää mausteita oman maun mukaan.

7. Soseuta keitto ja nauti leivän kera.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut