Etlarin eväät: Juustoiset savuporosarvet

Kaikkia jouluperinteitä ja -ruokia ei ole pakko tehdä vain siksi, että niin on ollut aina tapana. Tärkeämpää on löytää ne asiat, jotka tekevät juuri teidän joulusta erityisen.

Juustoiset savuporosarvet

5 1/2 dl vehnäjauhoja

150 g margariinia

2 dl maitoa

25 g hiivaa

1/2 tl suolaa

Täyte:

100 g savuporoa silputtuna

1/2 punainen paprika pienenä silppuna

100 g juustoraastetta

1 dl persiljaa silppuna

Voiteluun munaa, pinnalle unikon-/seesaminsiemeniä

1. Sekoita vehnäjauhot ja rasva nyppimällä ryynimäiseksi seokseksi.

2. Liuota kylmään maitoon hiiva ja kaada seos nopeasti sekoittaen joukkoon.

3. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen.

4. Jaa taikina kahteen osaan ja kaaviloi se pyöreiksi levyiksi. Jaa levyt kahdeksaan sektoriin. Eli taikinasta tulee 16 kpl.

5. Sekoita täytteen aineet keskenään.

6. Ripottele kunkin taikinasektorin leveimpään kohtaan 1-2 rkl täytettä, käännä rulliksi leveimmästä kohdasta kapeimpaan, käännä sarviksi.

7. Voitele sarvet munalla ja ripottele pinnalle halutessasi unikon-/seesaminsiemeniä.

8. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes sarvet ovat saaneet kauniin värin.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut