Etlarin eväät: Riistapyörykät

Itsenäisyyspäivään sopivat erilaiset riista- ja kalaruoat, juurekset, sienet ja marjat. Lähiruokaa parhaimmillaan. Hyvää itsenäisyyspäivää sunnuntaina!

Riistapyörykät

n. ½ kg hirven, peuran tai poron jauhelihaa tms.

100 g jauhettua siansivua tai pekonia

1 sipuli hienonnettuna

1 dl korppujauhoja

1 dl kermaa

1 dl vettä tai kasvisten keitinlientä

2 munaa

2 tl suolaa

valkopippurijauhetta, mustapippuria,

timjamia, paprikajauhetta

1. Ruskista sipulisilppu vaalean keltaiseksi siansivun kanssa. Jäähdytä seos.

2. Yhdistä jauheliha, sipuliseos ja muut aineet.

3. Vaivaa taikinaa kunnes se tarttuu kauhaan ja kulhon reunoihin.

4. Muovaa taikinasta vedellä kostutetuin käsin pyöryköitä ja kypsennä ne uunissa 225 asteessa 20 minuuttia koosta riippuen.

5. Lisänä maistuu karpalohillo.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut