Etlarin eväät: Juustokeitto, Leipäkuutiot eli krutongit

Rouheaa suutuntumaa keittoon saa krutongeilla jotka valmistuvat hieman kuivahtaneesta leivästä.

Juustokeitto

7 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

250 g sulatejuustoa

2 dl ruokakermaa

1 dl suurustetta vaaleille kastikkeille

½ dl hienonnettua persiljaa

mustapippuria, (suolaa)

1. Kuumenna vesi ja lisää liemikuutio joukkoon.

2. Lisää kiehuvaan liemeen kuutioitu juusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

3. Lisää ruokakerma ja kuumenna.

4. Suurusta ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.

5. Maista ja mausta pippurilla. Lisää joukkoon persilja.

Leipäkuutiot eli krutongit

4 dl leipäkuutioita

2 rkl öljyä

rosmariinia, suolaa, 1 murskattu valkosipulin kynsi

Sekoita kulhossa öljy ja mausteet, lisää leipäkuutiot joukkoon. Levitä leipäkuutiot uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda kuutioita uunissa 200 asteessa noin 5-10 minuutin ajan. Anna leipäkuutioiden jäähtyä pellillä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut