Etlarin eväät: Siskonmakkarapyörykät

Siskonmakkarasta valmistuu lempeän maukkaita pyöryköitä yhdessä fenkolin, chilin, sipulin ja omenan kanssa.

Siskonmakkarapyörykät

200 g jauhoisia perunoita kuorittuina ja pilkottuina

2 rkl öljyä

1 sipuli hienonnettuna

½ fenkoli hienonnettuna

1 tl paahdettuja fenkolinsiemeniä

½ chili hienonnettuna

200 g siskonmakkaraa puristettuna kuorestaan

1 omena raastettuna

1/2 -1 dl korppujauhoja

(ripaus suolaa ja pippuria)

1. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, valuta ja murskaa. Aseta sivuun.

2. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipulit ja fenkoli. Paista pehmeäksi keskilämmöllä.

3. Lisää lopuksi fenkolinsiemenet ja chili, paista vielä minuutin ajan. Anna jäähtyä.

4. Lisää sipulin ja fenkolin sekaan murskatut perunat, makkaramassa, omena, mausteet ja ripottele korppujauhot joukkoon. Sekoita hyvin ja muotoile taikina kostutetuin käsin palloiksi. Jos massa jää löysäksi lisää korppujauhoja sekaan.

5. Paista pullat uunissa 200-225 asteessa noin 20 minuuttia tai paistinpannulla. Kääntele pullia välillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut