Etlarin eväät: Katkarapukastike

Lehtikaali kestää hyvin pientä pakkasta, maku vain paranee ensimmäisten pakkasten tultua. Jos haluaa kuivattaa lehtikaalin lehtiä, kannattaa kuivatus kuitenkin tehdä ennen kuin pakkanen on lehdillä käynyt.

Katkarapukastike

1 pkt tuoretta pinaattia (tai 1 pkt pakastepinaattia) tai lehtikaalia

0,3 kg katkarapuja

1 dl maapähkinävoita

1 iso sipuli

3 dl vettä

1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

2 valkosipulinkynttä

6 tomaattia

2 rkl kasviöljyä

suolaa ja pippuria maun mukaan

1. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää hienonnettu sipuli, murskattu valkosipuli ja raastettu inkivääri. Kypsennä noin 3 minuuttia.

2. Lisää kuutioidut tomaatit, vähennä lämpöä ja anna hautua hetki.

3. Lisää hienonnettu pinaatti tai lehtikaali ja keitä sekoittaen noin 5 minuuttia.

4. Lisää maapähkinävoi. Sekoita hyvin, peitä kattila kannella ja jatka kypsennystä kunnes pinaatti/lehtikaali on pehmeää.

5. Jos seos tuntuu liian kuivalta, lisää vettä 1–2 dl.

6. Leikkaa katkaravut pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon. Kuumenna muutama minuutti.

7. Maista ja mausta.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut