Hummuksen raaka-aineita voi muunnella. Siihen sopivat erilaiset kasvikset ja juurekset, kuten porkkana, punajuuri, avokado, kaalit, kurpitsat, paprika, yritit, herneet.
Yrttihummus
1 tlk (230-260 g) kypsiä kikherneitä
2 tl tahinia
1 valkosipulinkynsi
3 rkl öljyä
2 rkl vettä
1-2 rkl sitruunanmehua
kourallinen tuoreita yrttejä esim. basilikaa
2 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl suolaa
mustapippuria
1. Valuta ja huuhtele kikherneet.
2. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen, ja soseuta tasaiseksi.
3. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
4. Jos tahna on liian paksua, lisää öljyä tai vettä, jotta saat mieleisesi koostumuksen.
5. Säilyy jääkapissa noin 4 päivää, mutta voi hyvin myös pakastaa.
6. Hummus sopii leivän päälle, salaatin kera, dippivihannesten kanssa tai lisukkeena.