Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Etlarin eväät: Yrttihummus

Hummuksen raaka-aineita voi muunnella. Siihen sopivat erilaiset kasvikset ja juurekset, kuten porkkana, punajuuri, avokado, kaalit, kurpitsat, paprika, yritit, herneet.

Yrttihummus

1 tlk (230-260 g) kypsiä kikherneitä

2 tl tahinia

1 valkosipulinkynsi

3 rkl öljyä

2 rkl vettä

1-2 rkl sitruunanmehua

kourallinen tuoreita yrttejä esim. basilikaa

2 tl juustokuminaa eli jeeraa

1 tl suolaa

mustapippuria

1. Valuta ja huuhtele kikherneet.

2. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen, ja soseuta tasaiseksi.

3. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

4. Jos tahna on liian paksua, lisää öljyä tai vettä, jotta saat mieleisesi koostumuksen.

5. Säilyy jääkapissa noin 4 päivää, mutta voi hyvin myös pakastaa.

6. Hummus sopii leivän päälle, salaatin kera, dippivihannesten kanssa tai lisukkeena.