Etlarin eväät: Linssimureke

Kasvisruokailijan pitäisi saada pääaterioilla riittävästi energiaa- ja proteiinia. Proteiininlähteitä kannattaa yhdistellä, jotta ruoasta saa kaikki välttämättömät aminohapot.

Linssimureke

6 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

3 dl punaisia linssejä

1 sipuli

1 rkl öljyä

2 porkkanaa

2 perunaa

1 dl ruokakermaa/kaurakermaa

1 dl hasselpähkinärouhetta

1 tl suolaa

2 tl rakuunaa

(tilkka sitruunamehua)

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää siihen liemikuutio ja linssit. Keitä linssejä 8-10 minuuttia.

2. Hienonna sipuli ja hauduta sitä pannussa jossa on tilkka öljyä.

3. Raasta porkkanat ja perunat.

4. Sekoita murekkeen kaikki aineet sekaisin.

5. Kaada taikina voideltuun pitkänomaiseen vuokaan.

6. Nosta vuoka uunipannulle, jossa on vettä. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti, peitä tarvittaessa.

7. Anna murekkeen jäähtyä muutama minuutti ennen kumoamista.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut