Etlarin eväät: Hillotut kurpitsat

Syksyllä kurpitsoista usein kaiverretaan lyhtyjä, valmista sisuksesta ihania säilykkeitä, lempeää keittoa tai vaikkapa mehevää piirakkaa.

Hillotut kurpitsat

2 l kurpitsakuutioita

liemi:

600 g sokeria

2 dl väkiviinaetikkaa

3 dl vettä

kanelipalanen

8 neilikkaa

(pari terttua pihlajanmarjoja)

1. Poista kurpitsan pehmeä sisus ja leikkaa kuutioiksi.

2. Mittaa kattilaan sokeri, etikka ja vesi sekä lisää sideharsotilkkuun sidotut mausteet.

3. Keitä, kunnes sokeri on sulanut.

4. Lisää kurpitsakuutiot ja keitä ne pienellä lämmöllä läpikuultaviksi, 5–10 minuuttia.

5. Jos haluat enemmän väriä ja makua, keitä pihlajanmarjat yhdessä kurpitsakuutioiden kanssa.

6. Pane lämpimiin tölkkeihin ja sulje ne välittömästi.

7. Säilytä viileässä ja pimeässä paikassa.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut