Etlarin eväät: Punajuuripasta

Aarteita mullan alta, juureksilla on aina ollut tärkeä paikka suomalaisten ruokapöydässä.

Punajuuripasta

4 kokonaista punajuurta

2–3 valkosipulinkynttä

2 rkl öljyä

2 dl ruokakermaa

1 tl kuivattua basilikaa

2 rkl balsamiviinietikkaa

1 rkl hunajaa

suolaa, mustapippuria

½ dl hasselpähkinärouhetta

400 g tagliatellepastaa

Lisäksi:

100 g feta- tai sinihomejuustoa murennettuna

rucolaa

1. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy kattilassa.

3. Lisää punajuuriraaste ja valkosipulinkynnet ja paista välillä sekoitellen, kunnes punajuuri on kypsää.

4. Lisää kerma ja mausteet ja hauduta miedolla lämmöllä vielä hetken aikaa. Lisää lopuksi pähkinärouhe.

5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja sekoita punajuurikastikkeen joukkoon.

6. Annostele pastaa lautaselle, murustele päälle juustoa ja tarjoa lisänä rucolaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.