Etlarin eväät: Jauheliha-perunalaatikko

Ruokalista helpottaa päivittäistä ruoanvalmistusta. Joka päivä ei tarvitse erikseen miettiä, mitä tänään laittaisi ja ostoslistakin on kätevä laatia useammaksi päiväksi kerrallaan.

Jauheliha-perunalaatikko

400 g jauhelihaa

1 sipuli

2 tl öljyä

suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta

8-10 keskikokoista perunaa

Munamaito:

3 munaa

5 dl maitoa

1 tl suolaa, ripaus valkopippuria

1 tl kuivattua oreganoa

100 g juustoraastetta

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja ruskista jauheliha ja sipulisilppu kevyesti.

2. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikalla.

3. Pese ja kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

4. Lado perunaviipaleista puolet voideltuun uunivuokaan ja lisää jauhelihaseos päälle. Lado loput perunaviipaleet päälle.

5. Riko munien rakenne kulhossa rikki ja lisää maito, suola sekä mausteet ja sekoita.

6. Kaada munamaito vuokaan perunoiden päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.

7. Kypsennä 200 -asteisessa uunissa noin tunnin ajan tai niin kauan, kun on kypsää.

8. Peitä tarvittaessa ja anna lopuksi vetäytyä hetki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.