Etlarin eväät: Pinaattinen uunilohi

Kalasta on helppo valmistaa maistuvia ja maultaan vaihtelevia ruokia.

Pinaattinen uunilohi

1 kirjolohifilee (n.700g)

2 rkl sitruunamehua

suolaa, mustapippuria

1 sipuli

1 rkl öljyä

1 pussi (150 g) pakastepinaattia

2 ½ dl kermaa

1. Nosta lohifilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

2. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla.

3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulia hetki, lisää pinaatti ja kerma.

4. Kuumenna kastike, mausta suolalla ja kaada uunivuokaan kalafileen päälle.

5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia tai kunnes kala on kypsä.

6. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita ja salaattia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.