Etlarin eväät: Perunainen metsäsienileipä

Sienten kuivausaikaan vaikuttavat mm. sienilaji ja missä sieniä kuivataan. Sienikuivurissa kuivuminen kestää 3–6 tuntia, aikaan vaikuttaa sienilajin lisäksi kuivurin täyttöaste.

Perunainen metsäsienileipä

6 dl maitoa

50 g hiivaa

2 tl suolaa

3 rkl siirappia

noin 250 g keitettyjä, kylmiä perunoita

4 dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja

noin 10 dl vehnäjauhoja

1 dl öljyä

Täyte:

200 g tuorejuustoa

1½ dl kuivattuja, murskattuja sieniä esim. suppilovahveroita

Voiteluun 1 muna ja pinnalle kurpitsansiemeniä

1. Sekoita murskatut sienet juuston joukkoon ja anna turvota.

2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

3. Sekoita joukkoon suola, siirappi, kuoritut ja raastetut perunat sekä sämpylä- tai hiivaleipäjauhot.

4. Alusta taikina vehnäjauhoilla. Lisää öljy loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota.

5. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina kahteen osaan.

6. Painele molemmat taikinapalat noin 25 x 25 sentin kokoisiksi levyiksi. Levitä päälle sieni-juustotahna.

7. Rullaa levyt kääretortun tapaan. Nosta rullat voideltuihin, noin 1½ litran kokoisiin, pitkänomaisiin vuokiin.

8. Anna kohota. Pistele nousseet leivät haarukalla, voitele munalla ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.

9. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia. Tarkista kypsyys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.