Etlarin eväät: Pähkinäinen broileriwokki

Pähkinät tuovat ruokaan makua, mutta myös pehmeää rasvaa, proteiinia sekä kuitua. Saksanpähkinät ovat oiva omega-3-rasvahappojen lähde.

Pähkinäinen broileriwokki

400 g broilerisuikaleita

1 rkl öljyä

2 valkosipulin kynttä

0,5 tl inkivääriä

1 tl currya

400 g porkkana-, palsternakka-, selleri-, kaali- ja paprikasuikaleita

200 g parsakaalia (pakaste)

1 tl suolaa

50 g saksanpähkinöitä

1. Suikaloi kasvikset ohuiksi tikuiksi.

2. Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä. Siirrä pähkinät syrjään odottamaan.

3. Kuullota hienonnettu valkosipuli, inkivääri ja curry öljyssä pannulla.

4. Lisää broilerisuikaleet ja ruskista ne.

5. Lisää vihannekset ja paista niitä sekoitellen melko korkealla lämmöllä noin viisi minuuttia.

6. Wokki on valmis, kun vihannekset ovat rapean kypsiä.

7. Lisää suola, tarkista maku ja ripottele pinnalle paahdetut pähkinät

8. Tarjoile wokki täysjyväriisin ja wok-kastikkeen kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.