Etlarin eväät: Omena-kauraherkku

Omenalajikkeita on todella runsaasti, joten jokaiselle varmasti löytyy oma suosikki. Omena-kaurapaistokseen sopivat kirpeän happoiset omenat.

Omena-kauraherkku

6-8 omenaa

1 tl kanelia

Päälle:

150 g juoksevaa margariinia

1 dl sokeria

3 dl kaurahiutaleita

1. Voitele uuninkestävä vuoka kevyesti margariinilla.

2. Pese ja viipaloi omenat. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.

3. Laita viipaleet vuokaan ja ripottele kanelia päälle.

4. Sekoita margariini, sokeri ja kaurahiutaleet eri kulhossa. Levitä seos omenaviipaleiden päälle.

5. Kypsennä uunissa 200 asteessa, kunnes omenat ovat pehmenneet, eli noin ½ tuntia.

6. Anna vetäytyä hetki.

7. Tarjoa lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut