Maan paras grillimakkara - kotipaikka Vuolenkoski

Kilkkilän tilan grillimakkarassa ei ole strutsia, vaan nautaa. Tilan strutsien johtauros vain päätti päästä samaan kuvaan tilanväen kanssa.

Mervi Pasanen

Iitin Vuolenkoskella toimiva Kilkkilän Farmi nappasi voiton Akateemisen Kiuas-Seuran vuosittaisessa Parhaat Makkarat kilpailussa. Voitto tuli grillimakkaroiden sarjassa. Maisteltu tuote on Kilkkilän Farmin Farmigrilli, ilmeisen makoisia naudanlihamakkara. Tuotteen raaka-aine eli naudanliha tuotetaan Vuolenkosken farmilla, ja jalostetaan makkaraksi Korian Palvissa. Vuolenkosken grillimakkara sai kisassa 91 pistettä.

Kaikkien makkaroiden loppukilpailussa voiton vei Snellmanin Lihanjalostus Oy Pietarsaaresta All Natural Bratwurstillaan, joka voitti siis myös oman sarjansa 93 pisteellä.

Nakkimakkaroiden ykköseksi saunaseuran kisassa tuli järvenpääläisen Wurstin Olutnakki, erikoismakkaroissa taas voiton vei Huittisiin Kivikylän Kotipalvaamon Tomaatti-Mozzarella -makkara. Lihamakkaroiden sarjan voitto tuli niin ikään Kausalaan. Liha-Iitin Laukkagrilli nappasi sen sarjan voiton.

Voittomakkarat saivat korkeat pisteet sarjoissaan. Kaikkiaan arvioituna oli yli 170 tuotetta.

Seura on valinnut parhaat makkarat vuosittain nyt jo 16 kertaa. Huomionosoituksen tarkoitus on toteuttaa Akateemisen Kiuasseuran keskeistä toimintamuotoa: kannustaa ja edistää hyvän makkaran valmistusta ja arvostusta Suomessa.

Kilkkilän tilalla voittoa juhlitaan lauantaina 26. syyskuuta.

- Meillä on kotieläinpiha ja farmipuoti, pidämme avoimet ovet kello 10-14 ja paistamme maistiaisiksi voittoisaa makkaraa, kertoo Kilkkilän Farmin emäntä Ritva Kilkkilä.

Tilalla onkin paljon nähtävää makkaran lisäksi: kotieläinpihalla asustaa muun muassa strutseja ja alpakoita.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut