Etlarin eväät: Sämpylät

Sämpylän muotoja on kiva vaihdella. Kokeile kierrettä, solmua, rinkeliä, kirjaimia tai numeroita.

Sämpylät

5 dl maitoa, vettä tai piimää

50 g hiivaa

1 tl suolaa

2 rkl siirappia

½ dl rypsiöljyä

noin 6 dl sämpyläjauhoja

noin 4 dl hiivaleipäjauhoja

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

2. Lisää suola ja siirappi. Alusta taikinaksi sämpylä-ja hiivaleipäjauhoilla.

3. Lisää alustuksen loppupuolella rypsiöljy. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät.

4. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

5. Leivo kohonnut taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille (n. 15kpl) joko sellaisenaan tai pyöritellen.

6. Anna sämpylöiden kohota hyvin peitettynä.

7. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 225°C:ssa 12-15 minuuttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.