Sämpylän muotoja on kiva vaihdella. Kokeile kierrettä, solmua, rinkeliä, kirjaimia tai numeroita.
Sämpylät
5 dl maitoa, vettä tai piimää
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
½ dl rypsiöljyä
noin 6 dl sämpyläjauhoja
noin 4 dl hiivaleipäjauhoja
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
2. Lisää suola ja siirappi. Alusta taikinaksi sämpylä-ja hiivaleipäjauhoilla.
3. Lisää alustuksen loppupuolella rypsiöljy. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät.
4. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.
5. Leivo kohonnut taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille (n. 15kpl) joko sellaisenaan tai pyöritellen.
6. Anna sämpylöiden kohota hyvin peitettynä.
7. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 225°C:ssa 12-15 minuuttia.
Mainos: Etelä-Suomen Sanomat
