Etlarin eväät: Sieni-linssipata

Mausteiden käyttötaito kehittyy kokeilemalla. Kannattaa maistella ruokaa ruoanvalmistuksen aikana tai erityisesti mausteiden lisäämisen jälkeen.

Sieni-linssipata

1 purjo

1–2 porkkanaa

1 palsternakka

2 rkl öljyä

3 dl pilkottuja mietoja sieniä

5 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

3 valkosipulinkynttä

2 dl linssejä

1 tl basilikaa

½ tl mustapippuria

ripaus sokeria

yrttisuolaa

1. Halkaise purjo, huuhtele se huolellisesti ja leikkaa pieniksi paloiksi.

2. Kuutioi kuoritut juurekset.

3. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kääntele kasviksia ja pilkottuja sieniä hetki.

4. Lisää vesi ja liemikuutio, puserra joukkoon valkosipulinkynnet.

5. Kypsennä noin 15 minuuttia.

6. Lisää huuhdotut linssit ja jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä.

7. Mausta pata basilikalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria.

8. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa yrttisuolaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.