Etlarin eväät: Uuden sadon kasvissosekeitto

Keittiö täyttyy aromikkailla tuoksuilla, kun uuden sadon juurekset, kasvikset ja yrtit sujahtavat keittoon.

Uuden sadon kasvissosekeitto

1 l vettä

1,5 l pilkottuna erilaisia kasviksia

(esim. sipulia, perunaa, porkkanaa, lanttua, purjoa, palsternakkaa, kukkakaalia)

1 kasvisliemikuutio

suolaa, mustapippuria, yrttejä

tuorejuustoa tai ruokakermaa

1. Kuori ja paloittele kasvikset.

2. Kuumenna vesi ja lisää liemikuutio.

3. Lisää kasvikset ja keitä kypsiksi.

4. Soseuta tehosekoittimessa, sauvasekoittimella tai pusertamalla siivilän lävitse.

5. Maista ja mausta.

6. Voit lisätä keittoon tuorejuustoa tai ruokakermaa. Kuumenna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.