Etlarin eväät: Silakkatyynyt

Silakka on ravinteikasta ruokaa ja muiden rasvaisten kalojen tapaan se sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja sekä D-vitamiinia.

Silakkatyynyt

kuoritaikina:

2 dl vettä

1 tl suolaa

2 dl ruisjauhoja

2 1/2 dl vehnäjauhoja

täyte:

noin 3 dl keitettyä riisiä

200-300 g silakkafileitä

suolaa, valkopippuria, tilliä

sinihome- tai tuorejuustoa, esim. valkosipuli- tai yrttijuustoa

voiteluun: voita sulatettuna ja vettä

1. Mittaa kuoritaikinan aineet kulhoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi, millin parin paksuiseksi, reilusti silakan levyiseksi levyksi. Leikkaa levy noin 8 sentin levyisiksi paloiksi.

3. Ripottele jokaisen palan ”ei ihan keskelle” riisiraita ja nosta suolalla ja pippurilla maustetut, juustonokareilla ja tillisilpulla täytetyt silakkafileet päälle.

4. Muotoile piiraat tyynyä muistuttaviksi, ummista reunat haarukalla painellen.

5. Paista piirakoita uunissa 250°C:ssa noin 15 minuuttia.

6. Voitele kypsät, kuumat piirakat voi-vesiseoksella.

7. Peitä voipaperilla ja liinalla ja tekeytyä hetki ennen tarjoamista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.