Etlarin eväät: Kaali-makkarapata

Tuoreet yrtit sopivat kaikenlaisiin ruokiin ja antavat uusia makuelämyksiä.

Kaali-makkarapata

½ pieni kaali silputtuna

1 purjo suikaloituna

2 hienonnettua sipulia

3 valkosipulinkynttä viipaleina

2 lohkottua tomaattia

1 tlk tomaattimurskaa

½ dl mietoa chilikastiketta

½ tl jauhettua mustapippuria

1 tl sokeria

2,5 dl lihalientä

400 g pilkottua lenkkimakkaraa

pinnalle mieleistä yrttiä

1. Lado kattilaan kaikki muut ainekset paitsi makkarat.

2. Hauduta noin 30 minuuttia.

3. Lisää hieman ruskistetut makkaran palaset ja hauduta vielä pataa viitisen minuuttia.

4. Ripottele pinnalle jotain mieleistäsi yrttiä ja mausta oman maun mukaan.

5. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.