Etlarin eväät: Kukkakaalimuusi

Monipuolinen kukkakaali on löytänyt tiensä uudenlaisiin ruokiin. Kukkakaalista voi tehdä vaikkapa pihvejä, pitsaa, grillata viipaleina tai soseuttaa muusiksi.

Kukkakaalimuusi

1 kg kukkakaalia

1 kasvisliemikuutio

nokare voita

1-2 dl juustoraastetta

suolaa, ripaus valkopippuria

1. Pilko kukkakaalit kukinnoiksi ja laita kattilaan.

2. Kaada kattilaan vettä sen verran, että kukkakaalit juuri ja juuri peittyvät. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio.

3. Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.

4. Valuta kukkakaalit ja soseuta ne. Säästä keitinvesi ja käytä tarvittaessa notkistamiseen tai keittoon.

5. Lisää voi, juustoraaste ja mausteet. Soseuta tasaiseksi.

6. Maista ja mausta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.