Etlarin eväät: Suppispasta

Suppilovahvero kasvaa tiheinä ryhminä sammaleisissa kuusivaltaisissa metsissä, usein kallioitten pohjoisrinteillä. Sienen saattaa löytää piiloutuneena syvälle sammalikkoon.

Suppispasta

noin 1 l suppilovahveroita

1 sipuli

1 rkl öljyä

2 rkl vehnäjauhoja

4 dl kasvislientä

1–2 dl kuohu- tai kaurakermaa

suolaa, mustapippuria

1 sitruunan kuori (ja mehu)

2 rkl tuoretta timjamia tai persiljaa

300 g (täysjyvä)nauhapastaa

parmesaania

1. Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna sipuli.

2. Paista sieniä pannulla ilman rasvaa, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.

3. Lisää rasva ja sipuli. Anna kuullottua. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita.

4. Lisää pannulle kasvisliemi koko ajan sekoittaen. Anna kypsyä pari minuuttia.

5. Lisää joukkoon kerma ja kiehauta. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla.

6. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta.

7. Sekoita kastike varovasti pastan joukkoon. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä. Tarkista maku.

8. Hienonna pastan joukkoon tuoretta timjamia ja tarjoa halutessasi lisäksi parmesaaniraastetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.