Etlarin eväät: Kaalikeitto

Nauti värikkäistä satokausikasviksista. Tarjolla on edullisesti suuri kirjo kauden vihanneksia ja juureksia.

Kaalikeitto

1 sipuli

600 g keräkaalia

3 porkkanaa

200 g lanttua

6 perunaa

400 g naudanjauhelihaa

1 rkl rypsiöljyä

suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria

1,2 l lihalientä

persiljaa silputtuna

1. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Suikaloi kaali. Kuori juurekset.

3. Leikkaa porkkanat, lanttu ja perunat kuutioiksi.

4. Kuumenna öljy pannulla.

5. Ruskista jauheliha ja sipulit. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikalla.

6. Kuumenna lihaliemi suurehkossa kattilassa. Lisää kasvikset.

7. Lisää tarvittaessa vettä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät.

8. Keitä kunnes perunat ja porkkanat melkein kypsiä. Lisää jauheliha ja keitä hetki.

9. Koristele tuoreella persiljalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.