Etlarin eväät: Papumunakas 

Palkokasvit sopivat korvaamaan tai täydentämään eläinperäisistä tuotteista saatua proteiinia ruokavaliossa.

Papumunakas

200 g tuoreita vihreitä papuja

1 punainen paprika

1 sipuli

2 rkl öljyä

8 munaa

suolaa, ripaus valkopippuria

2 rkl hienonnettua persiljaa tai oreganoa

0.5 dl parmesaaniraastetta

1. Poista papujen päät ja keitä papuja kiehuvassa vedessä reilu viisi minuuttia.

2. Jäähdytä kylmän veden alla ja leikkaa pariin, kolmeen osaan.

3. Suikaloi paprika ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

4. Vatkaa munien rakenne rikki. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla yrtillä.

5. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sipuli ja paprika. Kypsennä, kunnes ne hieman pehmenevät.

6. Lisää pavut ja anna niiden lämmetä.

7. Kaada pannulle kananmunaseos. Vähennä hieman lämpöä ja kypsennä seosta työntäen sitä muutaman kerran pohjaa myöten reunoilta keskelle.

8. Ripottele päälle parmesaanijuustoa. Laita kansi pannun päälle ja kypsennä hetki hiljalleen miedolla lämmöllä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.