Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Suomalaiset ostavat nyt kalliimpia käytettyjä autoja kuin alkuvuodesta

Suomessa on ostettu kuluvana kesänä noin 800 euroa kalliimpia autoja kuin alkuvuonna, kertovat J. Rinta-Joupin myyntitilastot. Suomalaiset hakivat netistä kesäkuukausien aikana eniten ajoneuvoja, jotka asettuivat hinnaltaan jopa 10 000–20 000 euron hintaluokkien väliin.

J. Rinta-Joupin myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni sanoo yrityksen tiedotteessa, että Suomessa on pitkään ollut kova kysyntä noin kymppitonnin arvoisille, laadukkaille vaihtoautoille.

– Nyt on kuitenkin huomattavissa, miten koronan myötä yksityisautoilun merkitys ja arvostus ovat entisestään kasvaneet. Tilastomme kertovat, että myytyjen autojen keskihinta on kesän aikana noussut lähes tuhat euroa, eli maaliskuun 14 530 eurosta jopa 15 350 euroon, Ala-Hakuni toteaa.

Yrityksen toimitusjohtaja Juha Rinta-Jouppi toteaa, että automarkkina on kokenut odottamattomia muutoksia.

– Autoon ja autoiluun ollaan valmiita sijoittamaan aikaisempaa enemmän rahaa oman arjen jatkuvuuden takaamiseksi. Moni haluaa näinä epävarmoina aikoina varmistaa, että uusi oma auto kestää käyttöä ja aikaa, ilman odottamattomia yllätyksiä, Rinta-Jouppi sanoo.