Ovi toiseen maailmaan – lahtelainen Karoliina Kallio piirtää mustalla tussillaan satumaisia kuvia

Piirrokset johdattelevat erilaisiin maailmoihin. Sami Kuusivirta

Milja Kungas

Pikkutyttönä lahtelainen Karoliina Kallio saattoi maata lattialla tunnin kattoa tuijotellen ja miettien, millainen maailma olisi, jos katto olisikin lattia ja toisinpäin.

Muutama vuosi sitten kuvitelmat alkoivat siirtyä paperille – syntyi -satumaailma, jota Karoliina Kallio piirtää ja julkaisee Instagramissa.

– Satumaassa katto voi olla lattia, peilistä voi avautua toinen maailma, ja lattiaan voi ilmestyä ovi tai luukku, joka johtaa jonnekin. Päähenkilö on Sisu-tyttö, joka on vähän kuin minä, jonkinlainen alter egoni.

Satumaan Soturit -kuvia Karoliina Kallio julkaisee Instagramissa. Sami Kuusivirta

Soturit ovat sankarihahmoja, joiden luonteenpiirteet pohjautuvat oikeaan elämään.

– Kaikilla meillä on omia juttuja, joiden kanssa joudumme painimaan. Lähipiirissäni on paljon ihmisiä, jotka ovat joutuneet taistelemaan, jotta elämä olisi hyvää. He ovat sankareita, eräänlaisia sotureita, Karoliina Kallio selventää.

Iltapäivätoiminnan ohjaajana työskentelevä Kallio oli yläasteella kuvaamataitoluokalla ja kävi lapsena vuoden verran Taide- ja muotoilukoulu Taikan kuvataidekoulussa, mutta on muuten itse oppinut.

– Olen piirtänyt aina, kynä oli kädessäni ennen kuin opin puhumaan.

Karoliina Kallio käyttää vain mustaa tussia ja piirtää kuviin paljon yksityiskohtia.

Karoliina Kallio muutti viikko sitten uuteen asuntoon kihlattunsa sekä Doris-koiran ja kissan kanssa. Koti täyttyi väreistä, mutta piirroksissaan Kallio keskittyy mustaan. Sami Kuusivirta

– Kuvassa saa olla myös epätäydellisyyttä ja pieniä hassuja juttuja. Ei haittaa, jos kissa kävelee yli ja käsi horjahtaa piirtäessä.

Viime vuonna julkaistiin Kaija-Riitta Grönholmin -lastenkirja, johon Karoliina Kallio teki kuvituksen. Nyt hän ideoi paraikaa toista lastenkirjakuvitusta.

– Olen tehnyt jonkin verran tilaustöitä, se on mukavan haasteellista. Paras palaute on, kun tilaaja on tyytyväinen kuvaan.

Karoliina Kallion piirroksia voi seurata Instagram-tilillä Satumaan Soturit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Heinäkuussa on vielä hiljaista, mutta elokuussa tanssitaan jo muutamalla Päijät-Hämeen tanssilavalla – katso, missä lavatansseja järjestetään
 2. Hanhiongelma ryöstäytyi käsistä Kaivannon uimarannalla Heinolassa
 3. Kaasujalka oli jälleen raskas Lusin suoralla Heinolassa
 4. Oletko todellinen Päijät-Hämeen tuntija? Testaa tietosi kuvavisassa
 5. Suomessa todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa
 6. Tallimaisemissaan kisaava Knows Best ei lähde Suur-Hollolaan pullistellen – ravivalmentaja Hannu Laakkonen on virittänyt viisivuotiasta ruunaansa maltillisesti kohti huippua
 7. Hykyn toimitusjohtaja Marina Erhola irtisanoutui THL:n ylijohtajan tehtävästä – "Ratkaisu tuntui oikealta"
 8. Suur-Hollola-ajo täyttää Lahden seudulla auki olevat hotellit – "Minilomille alkaa riittää kysyntää"
 9. Heinolan kirkkoherra Janne Hatakka toivoo kirkolta suvaitsevaisuutta – "Olen surullinen, että emme mahdu samaan porukkaan, jos olemme jostain eri mieltä"
 10. Lukijalta: Saadaanko vihdoinkin tasapainoinen sote? Hyky on hyvinvointikuntayhtymä – ei sairaanhoitopiiri
 11. Hammashoitokäynnit vähenivät jopa alle puoleen korona-aikana – jonojen purkuun voi mennä vuosia, arvioi Hammaslääkäriliiton toiminnanjohtaja
 12. Päijäthämäläisen Salpausselkä Geoparkin haku Unesco-verkostoon käynnistyi – statuksen voi saada aikaisintaan vuonna 2022
 13. Jari Ronkaisen Vierailija-kolumni: Hallitus ei ole noudattanut eduskunnan herrasmiessopimusta, vaan on tehnyt politiikkaa koronan varjolla
 14. Heinolan Kailas-talon rakentaminen voi alkaa aikaisintaan ensi vuoden alussa
 15. Jollaleiri kouli uusia purjehtijoita Heinolassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.