Lukijalta: Orimattilan Palojokeen saatava lisää vettä

Sanna Heikkinen

Orimattilan ydinkeskustan kohdalla ja sen läpi virtaa Palojoki laskien Porvoonjokeen. Vähävetisessä kaupungissamme on erittäin tärkeätä pitää hyvää huolta pienemmistäkin vesistöistä.

Palojoki voi parhaimmillaan lisätä asumisen ja elämisen viihtyvyyttä sekä toimia hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä. Kävely- ja pyöräilyreitit keskustan alueella kulkevat Palojoen tuntumassa.

Koskipuiston alueesta on kantautunut paljon kiitosta, joten tärkeästä asiasta on kyse.

Keskustan Orimattilan kunnallisjärjestö ry tukee vahvasti Palojoen vesistön tilan ja virtauksen parantamista. Orimattilan keskustan alueen puisto- ja viheralueet ovat asukkaillemme kuin toinen olohuone, jossa on hyvä hengittää ja nauttia luonnon kauneudesta.

Palojoen umpeenkasvaneet reuna-alueet ja virtauksen vähyys eivät tue tätä viihtyvyyden tavoitetta.

Tie uimarannalle on hyvin kehnossa kunnossa.

Tänä syksynä on mahdollisuus hakea vesistöjen kunnostukseen hankerahoitusta. Ely-keskukset katsovat, että vesistökunnostus hyödyttää koko kuntaa asukkaista yrityksiin.

Nyt on aika selvittää, mistä syystä virtaus on heikkoa ja mitkä ovat Palojoen kunnostuksen järkevät toimenpiteet. On myös syytä selvittää kaikki muut rahoituskanavat, joiden kautta rahoitusta on haettavissa.

Toinen orimattilalaisille tärkeä vesistö on yleinen uimaranta Kalliojärvellä. Tie uimarannalle on hyvin kehnossa kunnossa, jopa terveydelle vaarallinen.

Orimattilan Keskustan kunnallisjärjestö ry toivoo pikaisia toimia Uimarannantien kunnostamiseen.

Uimataito ja liikkuminen vedessä ovat hyvinvointia ja terveyttä edistäviä, mutta kulkeminen kaupungin uimapaikkaan tulee olla turvallinen.

Kirjoittaja on Orimattilan Keskustan kunnallisjärjestö ry:n puheenjohtaja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.