Aivan nuorina, kun härkäpavun palot ovat pikkusormen kokoisia, ne voidaan syödä palkoineen. Täysikasvuisina härkäpavun palot silvitään ja vain pavut keitetään.
Härkäpaputahna
4 dl tuoreita, pakastettuja tai säilöttyjä härkäpavun siemeniä
3 valkosipulinkynttä
2 rkl sitruunamehua
1 dl tillisilppua
1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl suolaa
Koristeeksi:
tilliä ja sitruunalohkoja
1. Kypsennä tuoreet härkäpavun siemenet tai sulata pakastetut härkäpavut tai huuhtele säilykepavut.
2. Hienonna valkosipulinkynnet.
3. Yhdistä kaikki ainekset ja soseuta tahnaksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Tarkista maku.
4. Laita tahna tarjoilukulhoon ja koristele tillin oksilla ja sitruunalohkoilla.
5. Tahna sopii leivän päälle, dippikastikkeeksi tai vaikkapa uuniperunan täytteeksi.