Etlarin eväät: Tomaatti-leipäkeitto

Tomaatin ihanteellinen säilytyslämpötila on +13 astetta. Jos tällaisen säilytyspaikan järjestäminen on mahdotonta, liian lämmin on parempi kuin liian kylmä.

Tomaatti-leipäkeitto

1 kg tomaatteja

6 valkosipulin kynttä

2 rkl öljyä

1 l kanalientä

chiliä, mustapippuria, suolaa

1,5 dl hienonnettua basilikaa

5 viipaletta hiivaleipää

parmesaaniraastetta

1. Paloittele tomaatit lohkoiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi ne.

2. Poista leivästä kuoret ja kuutioi viipaleet.

3. Kuumenna öljy kattilassa, lisää valkosipulilastut ja kuullota hetki.

4. Lisää kattilaan tomaattilohkot ja kanaliemi, kuumenna poreilevaksi.

5. Lisää kuutioitu leipä ja mausteet. Anna hautua kannen alla noin puoli tuntia.

6. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Annostele keitto kulhoihin ja raasta päälle parmesaania.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.