Etlarin eväät: Tyrnisilakat

Silakka on saalismäärän vuoksi Suomen tärkein kalalaji. Silakka on yksi harvoista eliölajeista, joka viihtyy Itämeren murtovedessä.

Tyrnisilakat

600 g silakkafileitä

1-2 rkl sitruunamehua

suolaa

ripaus jauhettua valkopippuria

0,5 dl tyrnihilloa

1 prk ranskankermaa (150 g)

1 dl hienonnettua purjoa

1. Lado silakkafileet leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin.

2. Mausta fileet sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla.

3. Yhdistä tyrnihillo ja ranskankerma. Levitä seos fileille.

4. Ripottele päälle hienonnettu purjo.

5. Kääri fileet rullalle ja asettele matalaan voideltuun uunivuokaan.

6. Kypsennä silakoita 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.

7. Tarjoa kuumina perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.