Etlarin eväät: Jauheliha-perunalaatikko

Sanonta ”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” pätee ruokavarastojenkin täydentämiseen. Suunnittelu säästää kokin euroja ja aikaa.

Jauheliha-perunalaatikko

1 rkl ruokaöljyä

200 g naudan paistijauhelihaa

400 g peruna-purjosekoitusta

120 g suolakurkkua suikaleina

1 dl persiljaa hienonnettuna

100 g juustoraastetta

2 dl ruokakermaa

3 dl kevytmaitoa

2 munaa

suolaa, mustapippuria, jauhelihamaustetta

1. Paista jauheliha öljyssä. Mausta suolalla, pippurilla ja jauhelihamausteella.

2. Levitä vuokaan kerroksittain peruna-purjosekoitusta, jauhelihaa, osa juustoraasteesta, suolakurkkusuikaleet ja persilja. Laita päällimmäiseksi kerrokseksi peruna-purjosekoitusta.

3. Yhdistä ruokakerma, maito ja munat. Kaada seos vuokaan.

4. Ripottele pinnalle loput juustoraasteet.

5. Kypsennä 200 asteessa noin 1 tunti, kunnes laatikko on hyytynyt. Peitä jos pinta ruskistuu liikaa.

6. Tarkista kypsyys ja anna vetäytyä hetki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.