Etlarin eväät: Gluteenittomat porkkanasämpylät

Taikina kohotetaan vain kerran, sillä gluteeniton taikina ei kestä kahteen kertaan kohottamista.

Gluteenittomat porkkanasämpylät

500 g keitettyä, soseutettua porkkanaa

50 g hiivaa

1 tl suolaa

2 rkl sokeria

2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

2 tl psylliumia

n. 5 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta

0,5 dl öljyä tai 50 g voita sulatettuna

1. Lämmitä porkkanasose kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kaurahiutaleet ja psyllium. Anna turvota noin 10 minuuttia.

2. Sekoita taikinaan vähitellen jauhot. Lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi.

3. Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota. Gluteeniton taikina kohotetaan vain kerran.

4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10–12 minuuttia.

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut