Etlarin eväät: Gluteenittomat porkkanasämpylät

Taikina kohotetaan vain kerran, sillä gluteeniton taikina ei kestä kahteen kertaan kohottamista.

Gluteenittomat porkkanasämpylät

500 g keitettyä, soseutettua porkkanaa

50 g hiivaa

1 tl suolaa

2 rkl sokeria

2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

2 tl psylliumia

n. 5 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta

0,5 dl öljyä tai 50 g voita sulatettuna

1. Lämmitä porkkanasose kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kaurahiutaleet ja psyllium. Anna turvota noin 10 minuuttia.

2. Sekoita taikinaan vähitellen jauhot. Lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi.

3. Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota. Gluteeniton taikina kohotetaan vain kerran.

4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10–12 minuuttia.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut