Etlarin eväät: Porkkana-kantarellikeitto

Esiperkaa sienet jo metsässä ja kerää vain terveitä, hyväkuntoisia sieniä.

Porkkana-kantarellikeitto

6 dl kantarelleja

1 sipuli

½ l porkkanalohkoja

2 rkl öljyä

7 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

2 dl kermaa

suolaa ja rouhittua mustapippuria

1 tl meiramia

rucolaa

1. Puhdista sienet ja silppua ne. Hienonna sipuli.

2. Paista sieniä ja sipuleita öljyssä, kunnes sienistä on enin neste haihtunut.

3. Lisää porkkanalohkot, vesi ja liemikuutio.

4. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia.

5. Soseuta sauvasekoittimella.

6. Lisää kerma ja mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla. Anna kiehahtaa.

7. Koristele keitto rucolan lehdillä ja tarjoa hyvän leivän kera.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut