Etlarin eväät: Savulohimuffinit

Keittiössä puuhailu on mukavaa, varsinkin jos kokkaamassa on useampi kokki tai leipuri.

Savulohimuffinit

2 dl maitoa

½ pkt (25 g) hiivaa

3 rkl öljyä tai sulatettua voita

1 dl juustoraastetta

4 ½ dl vehnäjauhoja

täyte:

200 g kylmäsavulohiviipaleita

mustapippuria

runsas 1 dl hienonnettua tilliä

voiteluun munaa, pinnalle juustoraastetta

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muut aineet joukkoon. Vaivaa taikinaa hetki.

2. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan nousta.

3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja taputtele tai kauli se suorakaiteen muotoiseksi levyksi, noin 30x40 cm.

4. Levitä päälle suikaloitu kala, ripaus mustapippuria ja yrttisilput. Kääri rullaksi. Leikkaa rulla 12 tasakokoiseksi palaksi.

5. Nosta palat joko muffinivuokiin tai –pellille leikkauspinta ylöspäin. Anna muffinien kohota liinan alla.

6. Voitele muffinit munalla ja ripottele päälle juustoraastetta.

7. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut