Etlarin eväät: Tyrni-porkkanahillo

Vuoden marja tyrni on tyypillinen pioneerilaji, joka levisi meille heti jääkauden jälkeen peräytyvää mannerjäätä seuraten.

Tyrni-porkkanahillo

300 g porkkanaa

100 g tyrnimarjoja (noin 2 dl)

2 dl hillosokeria

1. Paloittele kuoritut porkkanat ja keitä ne kypsiksi.

2. Ota keitinvedestä noin 1 dl talteen ja lopun veden voit hyödyntää vaikka leipätaikinaan.

3. Lisää porkkanoiden joukkoon tyrnimarjat ja soseuta seos tasaiseksi.

4. Lisää joukkoon noin 1 dl keitinvettä.

5. Lisää kattilaan hillosokeri koko ajan sekoittaen, kuumenna hiljalleen kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

6. Purkita hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin.

7. Anna jäähtyä ja siirrä viileään.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut