Etlarin eväät: Mustikka-vadelmapiirakka

Tyypillisiä luonnonvaraisen vadelman kasvupaikkoja ovat hakkuuaukiot, kivikot, sähkölinjojen alusmaat, lehtimetsät, ojien reunat, purojen ja jokien varret, merenrannat ja metsänlaidat.

Mustikka-vadelmapiirakka

Pohja:

100 g voita

1 dl sokeria

1 muna

2½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

4 dl mustikoita ja vadelmia yhteensä

1 prk kermaviiliä

1 muna

½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1. Vaahdota voi ja sokeri.

2. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita.

3. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja hieman reunoille.

4. Levitä marjat pohjan päälle.

5. Yhdistä muut täytteen aineet ja kaada marjojen päälle tasaisesti.

6. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin. Anna vetäytyä hetki.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut