Nakkikastikkeen lisukkeeksi sopii peruna ja kauden juureksista valmistetut raasteet, sekä salaatit.
Nakkikastike
400 g nakkeja
1 sipuli
1 rkl öljyä
2-3 rkl vehnäjauhoja
½ dl (70 g) tomaattisosetta
5 dl lihalientä
1 tl pippuria rouheena
suolaa
1 maustekurkku
(1 dl ruokakermaa)
1. Paloittele nakit.
2. Kuori ja silppua sipuli.
3. Ruskista nakkipaloja ja sipulisilppua kevyesti öljyssä pannulla.
4. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita niitä, kunnes ne hieman ruskistuvat.
5. Lisää tomaattisose ja kypsennä sitä hetki.
6. Lisää lihaliemi ja pippuri ja sekoita. Hauduta 5 minuuttia.
7. Kuutioi maustekurkku ja lisää kastikkeeseen. Mausta tarvittaessa suolalla.
8. Lisää joukkoon halutessasi hieman ruokakermaa. Tarkista maku.