Etlarin eväät: Kesäkurpitsapikkelssi

Kesäkurpitsa sopii hyvin erilaisiin etikkasäilykkeisiin ja pikkelsseihin sekä makeisiin hilloihin ja marmeladeihin.

Kesäkurpitsapikkelssi

500 g kesäkurpitsaa

200 g sipulia

3 valkosipulinkynttä

1 dl hienonnettua tilliä

pala punaista chiliä

Liemi:

1 dl väkiviinaetikkaa

1 dl sokeria

2,5 dl vettä

1-2 tl suolaa

1 tl roseepippuria

1. Pese ja suikaloi kesäkurpitsat.

2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit.

3. Mittaa liemen ainekset kattilaan. Kun liemi kiehuu sekoita joukkoon kesäkurpitsa ja sipulit.

4. Keitä minuutin ajan.

5. Nosta kattila liedeltä ja lisää tillisilppu, pippuri ja hienonnettu chili, josta siemenet on poistettu.

6. Anna jäähtyä kannen alla.

7. Kaada pikkelssi puhtaisiin tölkkeihin ja säilytä kylmässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.