Etlarin eväät: Elokuinen jauhelihakeitto

Elokuu tuo tullessaan ihania kesän kypsyttämiä juureksia, kaaleja ja yrttejä.

Elokuinen jauhelihakeitto

1 hienonnettu sipuli

250 g suikaleina varhaiskaalia

200 g paloiteltua kukkakaalia

2 kuorittua viipaloitua porkkanaa

2 kuutioitua tomaattia

suolaa, mustapippuria

1 tl kuivattua basilikaa tai 1 rkl tuoretta

1 l lihalientä

2 rkl rypsiöljyä

250 g jauhelihaa

1 dl hienonnettua persiljaa

1. Kuori ja paloittele kasvikset.

2. Mittaa öljy kattilaan ja kuumenna.

3. Laita kattilaan sipuli, kaali, kukkakaali, porkkanat ja tomaatit.

4. Kuullota miedolla lämmöllä niin etteivät ne ruskistu.

5. Mausta basilikalla, pippurilla ja suolalla.

6. Lisää lihaliemi ja keitä miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

7. Ruskista jauheliha paistinpannulla öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.

8. Lisää jauheliha keittoon ja anna kiehua miedolla lämmöllä viisi minuuttia.

9. Tarkista maku. Lisää hienonnettu persilja juuri ennen tarjoilua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.