Etlarin eväät: Broileri-kasvisvartaat grillissä

Marinadiin tulee aina laittaa jotain hapanta, kuten sitruunamehua tai viinietikkaa, sillä juuri happo saa lihan mureutumaan.

Broileri-kasvisvartaat grillissä

6 broilerin rintafileetä

1 paprika

1 pieni kesäkurpitsa

3 rkl öljyä

1 rkl balsamiviinietikkaa

1 rkl hunajaa

2 rkl sitruunamehua

suolaa, mustapippuria

1. Leikkaa broilerinliha kuutioiksi.

2. Sekoita kulhossa öljy, balsamiviinietikka, hunaja ja sitruunamehu.

3. Lisää kulhoon broilerikuutiot ja sekoita, jotta liha maustuu kauttaaltaan.

4. Peitä kulho ja pane jääkaappiin vuorokaudeksi tai ainakin muutamaksi tunniksi.

5. Leikkaa kesäkurpitsa paksuiksi viipaleiksi.

6. Paloittele paprika reiluhkoiksi paloiksi.

7. Pujottele broilerikuutiot, paprika ja kesäkurpitsa grillivartaisiin.

8. Grillaa vartaita noin 10-15 minuuttia melko etäällä hiilloksesta.

9. Kääntele muutaman kerran kypsymisen aikana ja ripottele valmiille vartaille suolaa ja pippuria.

10. Tarkista kypsyys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.