Etlarin eväät: Minestronekeitto

Vaaleanvihreä lehtiselleri muistuttaa maultaan mukulaselleriä ja antaa kesäisen raikasta makua keittoihin.

Minestronekeitto

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 tl juustokuminaa eli jeeraa

140g pekonia suikaloituna

1 rkl öljyä

3–4 perunaa

3 lehtisellerin vartta

1 punainen paprika

½ kesäkurpitsa

1 l kasvislientä

6 tomaattia

100 g sokeriherneen palkoja

2 dl täysjyväpastaa, esim. sarvimakaroneja

suolaa ja pippuria

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Paista pekonisuikaleita kattilan pohjalla hetki ja lisää sipulit, sekä juustokumina joukkoon, kuullota hetki.

3. Kuori ja paloittele perunat.

4. Suikaloi halkaistu paprika, josta on otettu siemenet pois.

5. Leikkaa kesäkurpitsa ja lehtisellerin varret viipaleiksi. Pilko sokeriherneenpalot viistoittain 2-3 osaan.

6. Kaada kasvisliemi sipuli-pekoni seoksen joukkoon ja kiehauta.

7. Lisää perunat ja paloitellut tomaatit. Anna kiehua noin 10 minuuttia.

8. Lisää lehtisellerit, paprikat, herneenpalot, kesäkurpitsa ja pasta.

9. Jatka keittämistä noin 10 minuuttia. Lisää lientä tarvittaessa.

10. Mausta keitto suolalla ja pippurilla.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut