Etlarin eväät: Minestronekeitto
Vaaleanvihreä lehtiselleri muistuttaa maultaan mukulaselleriä ja antaa kesäisen raikasta makua keittoihin.
Minestronekeitto
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
140g pekonia suikaloituna
1 rkl öljyä
3–4 perunaa
3 lehtisellerin vartta
1 punainen paprika
½ kesäkurpitsa
1 l kasvislientä
6 tomaattia
100 g sokeriherneen palkoja
2 dl täysjyväpastaa, esim. sarvimakaroneja
suolaa ja pippuria
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Paista pekonisuikaleita kattilan pohjalla hetki ja lisää sipulit, sekä juustokumina joukkoon, kuullota hetki.
3. Kuori ja paloittele perunat.
4. Suikaloi halkaistu paprika, josta on otettu siemenet pois.
5. Leikkaa kesäkurpitsa ja lehtisellerin varret viipaleiksi. Pilko sokeriherneenpalot viistoittain 2-3 osaan.
6. Kaada kasvisliemi sipuli-pekoni seoksen joukkoon ja kiehauta.
7. Lisää perunat ja paloitellut tomaatit. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
8. Lisää lehtisellerit, paprikat, herneenpalot, kesäkurpitsa ja pasta.
9. Jatka keittämistä noin 10 minuuttia. Lisää lientä tarvittaessa.
10. Mausta keitto suolalla ja pippurilla.
Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.