Etlarin eväät: Täytetyt kesäkurpitsaveneet

Hedelmän lisäksi kesäkurpitsan kukat ovat maistuvia. Kukkia voi valmistaa ruoaksi esimerkiksi friteeraamalla, kuorruttamalla tai pannulla paistamalla.

Täytetyt kesäkurpitsaveneet

2–3 kesäkurpitsaa

Täyte:

n. 100 g pekonia

250 g jauhelihaa

2 sipulia

kurpitsojen sisusta

1 dl juustoraastetta

suolaa, mustapippuria, jauhelihamaustetta

2 rkl tomaattipyreetä

2–3 rkl tuoretta hienonnettua timjamia, basilikaa tai oreganoa

Päälle noin 2 dl juustoraastetta

1. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Poista sisusta lusikalla kovertaen.

2. Pane kurpitsanpuolikkaat voideltuun matalaan laakeaan vuokaan.

3. Suikaloi pekoni ja ruskista paistokasarissa. Lisää pannulle jauheliha ja hienonnetut sipulit. Ruskista ja mausta.

4. Lisää kesäkurpitsojen sisus ja tomaattipyree, hauduta noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon juustoraaste.

5. Täytä kurpitsat seoksella.

6. Paista 200°C:ssa noin 15 minuuttia, ripottele pinnalle juustoraaste ja jatka paistamista 10–15 minuuttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.