Etlarin eväät: Kukkakaalisosekeitto

Kukkakaaleissa on nopeasti kehittyviä kesälajikkeita ja elokuussa kypsyviä syyslajikkeita.

Kukkakaalisosekeitto

600 g kukkakaalia

1 sipuli

3 jauhoista perunaa

1 l kasvislientä

2 dl ruokakermaa

1 dl hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa

suolaa ja ripaus valkopippuria

1. Huuhtele kukkakaali ja irrottele nuput. Kuori ja kuutioi perunat ja sipuli.

2. Kiehauta kasvisliemi kattilassa. Lisää kukkakaalin nuput, perunat ja sipuli.

3. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja kypsiä.

4. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

5. Lisää kerma, hienonnetut yrtit ja mausta maun mukaan.

6. Kuumenna ja tarjoa leivän kera.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut